top of page

Τι είναι το
"i-point Φάρος Πληροφόρησης";

Το i-point είναι εναλλακτική μέθοδος οδοσήμανσης με δυνατότητα ψηφιακής πρόσβασης σε πληροφορίες για το κοινό, τους τουρίστες & τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Διαθέτει έξυπνες ετικέτες με: qr code, nfc, φυσική και ανάγλυφη γραφή braille, ελληνικά & αγγλικά. Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει φυσικά ή να σκανάρει τις έξυπνες ετικέτες με το κινητό του, αποκτώντας πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το σημείο που βρίσκεται. Μουσεία, ξενοδοχεία, μνημεία, δεδομένα πρασίνου, κ.ά. Το i-point μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στίγμα εντοπισμού θέσης, μέσω του Παγκόσμιου Συστήματος Θεσιθεσίας (GPS). Έχει δυνατότητα παροχής ποικίλων υπηρεσιών, λειτουργικών επεκτάσεων & συνεργασίας με άλλες εφαρμογές.

Πιλοτικό στάδιο - Σημεία i-point

Σημεία Στήριξηςlogo.jpg

H πιλοτική εφαρμογή του εναλλακτικού συστήματος οδοσήμανσης i-point Φάρος Πληροφόρησης είναι μια πρωτοβουλία του 11:11 COSMUS DIY και χρηματοδοτήθηκε από τα «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2022-2023.

Τα "Σημεία Στήριξης" είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση John S. Latsis Public Benefit Foundation, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation, του Costas M. Lemos Foundation και του Ιδρύματος Μποδοσάκη Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη, με συντονιστή το ‘Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Για το πιλοτικό στάδιο, επιλέχθηκε ο Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τοποθετήθηκαν 4 σταντ i-point.

“Just because a man lacks the use of his eyes doesn't mean he lacks vision.”

– Stevie Wonder.

GET IN TOUCH

  • Facebook

Find us on Facebook.com @ i.point.faros

bottom of page